X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Americanii nu mai trebuie să poarte mască în transportul public. Decizia aparține unei judecătoare din Florida

20 apr. 2022,, 00:30   Externe
2943 0

Administrația Biden nu va mai putea pune în aplicare mandatul național privind obligativitatea utilizării măștilor de protecție în mijloacele de transport public, după ce un judecător federal din Florida a decis luni că directiva, veche de 14 luni, este ilegală, anulând astfel un efort-cheie al Casei Albe de a reduce răspândirea COVID-19, relatează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

La scurt timp după anunț, toți marii transportatori, inclusiv American Airlines, United Airlines și Delta Air Lines, precum și linia națională de trenuri Amtrak au relaxat restricțiile, cu efect imediat.

Săptămâna trecută, oficialii americani din domeniul sănătății au prelungit până la 3 mai mandatul care le cere călătorilor să poarte măști în avioane, trenuri, în metrou și în taxiuri, vehicule de tip ride-sharing sau centre de tranzit, afirmând că au nevoie de timp pentru a evalua impactul creșterii recente a numărului de cazuri de COVID-19 în SUA.

Mai multe grupuri din industrie și legiuitorii republicani s-au opus și au dorit ca administrația americană să pună definitiv capăt acestei obligații.

Decizia judecătoarei districtuale Kathryn Kimball Mizelle, numită de președintele Donald Trump, a fost luată în cadrul unui proces intentat anul trecut în Tampa, Florida, de un grup numit Health Freedom Defense Fund. Ea urmează unei serii de hotărâri împotriva directivelor administrației Biden de combatere a bolii infecțioase care a ucis aproape un milion de americani, inclusiv împotriva mandatelor care îi obligau pe angajatori să aibă personal vaccinat sau testat.


Judecătoarea Mizelle a considerat că Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) și-a depășit atribuțiile prin impunerea acestei obligații, că nu a lansat o dezbatere publică și că nu și-a explicat în mod adecvat deciziile.

Administrația Biden poate acum ori să facă apel la decizia judecătoarei, ori să solicite o amânare de urgență a aplicării ordinului.

CDC le-a recomandat americanilor să continue să poarte măști în timp ce călătoresc cu mijloacele de transport public.

Hotărârea judecătorească vine în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 crește din nou în Statele Unite, cu aproximativ 36.000 de noi cazuri raportate în medie în fiecare zi și cu 460 de decese zilnice. Casa Albă a calificat decizia judecătoarei din Florida drept „dezamăgitoare”.

CDC a emis pentru prima dată un ordin de sănătate publică și care impunea folosirea măștilor în transportul interstatal în februarie 2021. Administrația americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a emis ulterior o directivă de securitate pentru a pune în aplicare ordinul CDC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав