X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Aliyev a refuzat medierea franceză în procesul de pace cu Armenia

25 noi. 2022,, 15:15   Diverse
1939 0

Președintele Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a declarat că Franța nu poate participa la procesul de pace dintre Baku și Erevan.

Liderul azer a refuzat medierea Parisului, a informat RIA Novosti.

Aliyev a condamnat cuvintele președintelui Republicii a cincea, Emmanuel Macron, care a făcut acuzații împotriva Baku. Potrivit șefului Azerbaidjanului, președintele francez a acuzat pe Baku de ceea ce nu a comis. Aliyev a criticat apoi „rezoluțiile anti-azere” ale Adunării Naționale și Senatului francez.

„Avînd în vedere toate acestea, este clar că Franța nu poate lua parte la procesul de pace. Și aceasta nu este a noastră, ci vina lor, din moment ce nici Statele Unite, nici Rusia nu au luat vreodată oficial partea vreuneia din părți. Asta înseamnă că întîlnirea din 7 decembrie nu va avea loc. Și vom lua în considerare și alte alternative. Să vedem cine va juca rolul de intermediar și pe ce platformă”, a spus președintele Azerbaidjanului.

În octombrie, Aliyev a condamnat cuvintele lui Macron despre rolul destabilizator al Rusiei în conflictul dintre Erevan și Baku. După astfel de declarații, Franța nu va putea juca niciun rol în normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia, a remarcat președintele Azerbaidjanului, subliniind că tocmai prin medierea părții ruse ciocnirile de la granița celor două state au fost oprite, în septembrie.

9
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий