X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Alerte cu bombă în șase aeroporturi din Franța

18 oct. 2023,, 14:16   Externe
1884 0

Șase aeroporturi din Franța au fost evacuate miercuri, după ce au fost primite mai multe amenințări cu bombă, scrie BFMTV.

Aeroporturile respective se află la Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nice, Toulouse şi Beauvais, scrie BFMTV citînd surse din poliție. Niciun aeroport parizian nu a fost vizat, transmite Digi24.

Toate persoanele au fost evacuate, pentru a se face cercetările necesare. Niciun avion nu a decolat de pe aeroporturile respective, a transmis Direcția Generală de Aviație Civilă.


Din avioanele care tocmai au aterizat, pasagerii fie sînt debarcaţi la capătul pistei, fără a li se permite să meargă în clădirea aeroportului, fie sînt invitaţi să aştepte în avionul lor terminarea verificărilor, transmite BFMTV.

Alerta a fost lansată pe aeroportul Lille-Lesquin în urma unei amenințări primite pe mail, la scurt timp după ora 10.00. Aeroportul a fost evacuat de urgență.

În Bron, alerta s-a încheiat, după ce în urma verificărilor nu s-a găsit nimic suspect. Traficul aerian aici urmează să se reia la prînz. Alerta pe aeroportul din Nisa a fost lansată după ce la terminalul 1 a fost găsit un bagaj abandonat, care a fost neutralizat.

Alerte au fost și pe aeroporturile Beauvais și Nantes. Alertă cu bombă a fost miercuri dimineață și în Berlin., unde o sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov. Incidentele antisemite din capitala Germaniei au luat amploare în capitala Germaniei ca urmare a escaladării conflictului din Orientul Mijlociu.

0
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?