Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

150 de zboruri anulate pe Aeroportul Amsterdam Schiphol din cauza ninsorilor

4 dec. 2023,, 07:22   Externe
2067 0

Zeci de zboruri către şi dinspre Aeroportul Amsterdam Schiphol au fost anulate duminică din cauza ninsorilor prognozate în Ţările de Jos în cursul după-amiezii, transmite Reuters.

Site-ul web al Aeroportului Schiphol a anunţat duminică, în jurul prînzului, că aproape 150 de zboruri, atît sosiri cît şi plecări, au fost anulate.

Compania aeriană olandeză KLM, principalul utilizator al aeroportului, a declarat agenţiei de presă ANP că a anulat 65 de zboruri europene care erau programate duminică, în cursul după-amiezii şi al serii, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Au fost reluate zborurile pe aeroportul din Munchen, închis temporar din cauza ninsorilor. Traficul feroviar, în continuare afectat

Duminică, 3 decembrie 2023, Aeroportul din Munchen şi-a reluat operaţiunile de zbor, la ora locală 06:00 după ce a fost închis din cauza ninsorilor abundente, a anunţat pe site-ul său compania care operează aceste activităţi.

Unele restricţii în traficul aerian sînt aşteptate în continuare, în pofida reluării activităţilor pe aeroport, a indicat compania. Pasagerii sînt rugaţi să verifice statutul zborului lor înainte de a se deplasa la aeroport, scrie Agerpres.


Operaţiunile de zbor au fost suspendate temporar, sîmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice de iarnă din landul Bavaria, situat în sudul Germaniei. Suspendarea operaţiunilor de zbor din Munchen a afectat plecările şi sosirile pe alte aeroporturi. Spre exemplu, aeroporturile din Frankfurt şi Nurnberg au preluat aeronave care nu mai puteau zbura la Munchen, notează DPA.

Ninsorile abundente au paralizat regiuni extinse din sudul Germaniei, inclusiv traficul feroviar.

Potrivit unui purtător de cuvînt al operatorului feroviar german Deutsche Bahn, călătorii ar trebui să se aştepte la restricţii importante în traficul feroviar în sudul Germaniei pînă luni. Duminică dimineaţă, traficul din gara centrală din Munchen era paralizat.

Traficul rutier s-a normalizat pe drumurile din sudul Bavariei în cursul nopţii. Autorităţile au raportat doar unele accidente minore. „Au mai căzut cîţiva copaci, dar nu au fost decît tamponări uşoare”, a declarat duminică dimineaţă un purtător de cuvînt al poliţiei din Oberbayern.

Accidentele din Niederbayern au fost, de asemenea, „tipice pentru această perioadă a anului”, a declarat un purtător de cuvînt din regiune.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?