COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 517

Vor fi restaurate havuzurile din Chișinăului?

21 noi. 2021,, 14:00   Capitala
1252 1

În ultima perioadă, Chișinăul s-a transformat activ, se reconstruiesc tot mai multe scuaruri și parcuri, dar unele havuzuri par să fie complet uitate. Noi.md a hotărît să facă lumină în această problemă și s-a adresat preturii sectorului Botanica cu întrebarea dacă restaurarea fîntînilor arteziene părăsite de pe străzile Independenței și Cuza-Vodă este inclusă în planurile Primăriei.

Iată răspunsul pe care l-am primit:

"Istoric, în sectorul Botanica avem o mulțime de havuzuri, dar noi încercăm să le reconstruim treptat pe toate, de exemplu, cum a fost restaurată fîntîna arteziană de la fostul cinematograf Iscra. Anul acesta am reparat havuzul de la intersecția străzilor Titulescu și Decebal.

Dar, din păcate, există unele havuzuri care au fost privatizate încă în anii 90, deci ele sînt în afara competenței Primăriei. În acest sens, în reconstrucția unor obiecte apar probleme juridice, deoarece din cauza că sînt proprietate privată, noi nu le putem finanța din fonduri municipale. Cu toate acestea, sîntem interesați de acest lucru, de aceea am luat legătura de mai multe ori cu proprietarii și continuăm să purtăm discuții cu ei.


Credeți-mă, orice agent economic înțelege că are nevoie de investiții, dar nu toată lumea le are. Să luăm același havuz de la intersecția străzilor Titulescu și Decebal, unde au început acum lucrările de reconstrucție. Obiectul este situat în apropierea unui magazin, căruia i-am propus să participe la reparații, dar agentul economic a refuzat, explicînd că deocamdată nu are o astfel de posibilitate. Cu toate acestea, proiectul este implementat nu numai reieșind din bugetul municipal (din acesta au fost alocate 2 milioane de lei), ci și în cooperare cu o companie care a alocat 1 milion de lei - ca adaos la implementarea acestui obiect.

În general, reconstrucția havuzurilor în sine durează mult timp și este costisitoare, de aceea noi nu putem restaura cîte 5-6 obiecte într-un an, dar luăm, de regulă, cîte un proiect, dar sistematic".

4

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X