X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vedere asupra orașul Chișinău de pe Hotelul Inturist

7 feb. 01:00   Capitala
2693 0

Pe internet a fost publicată o nouă fotografie rară cu centrul capitalei moldovenești, în care putem vedea cum arăta Chișinăul de la etajele superioare ale hotelului Inturist.

În fotografie se vede Biserica Ciuflea, una dintre cele mai vechi și mai frumoase biserici din Chișinău, care în 2002 a primit statutul de mănăstire. De asemenea, se vede drumul care încă nu era lărgit spre viaduct și Academia de Științe a Moldovei - cea mai importantă instituție științifică din Moldova, principalul centru de cercetare fundamentală în domeniul științelor naturale și sociale din țară, care a fost fondată în 1961 pe baza filialei moldovenești a Academiei de Științe a URSS.

De remarcat faptul că cunoscutul Hotel Inturist este unul dintre cele mai bune hoteluri din perioada sovietică și una dintre cele mai emblematice clădiri ale capitalei moldovenești. Ulterior a fost redenumit în Hotelul Național.

Anterior acest hotel era o adevărată frumusețe a orașului. Avea un complex hotelier excelent, un restaurant frumos, baruri comode și camere confortabile, care mereu erau foarte apreciate de turiștii străini. În hotel aveau loc diferite forumuri, congrese și concursuri. Pe coridoare erau covoare persane și canapele moi.


Clădirea Hotelului Național din centrul Chișinăului a fost privatizată în 2006 de către o companie privată, dar în prezent imobilul s-a transformat în ruine, deoarece noul proprietar nu a făcut investițiile necesare, iar acum pereții Hotelului Național sînt dărăpănați, iar ferestrele și ușile sparte. Despre restaurantul hotelului ne amintește doar panourile ruginite, iar havuzurile cîndva pitorești s-au transformat într-o groapă de gunoi care este curățată periodic de activiștii de mediu.

10
0
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?