COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 495

Spitalele din Chișinău au fost construite din considerentul creșterii numărului chișinăuienilor pînă la 1 milion

15 noi. 2021,, 17:45   Capitala
1702 0

Chișinăul are un sistem al sănătății bine organizat și puternic, pe care l-am primit din trecut, din perioada sovietică, iar atunci spitalele din oraș erau construite din considerentul că numărul locuitorilor capitalei moldovenești crește spre 2000 pînă la 1 milion de persoane, iar populația din republică în ansamblu va crește pînă la 5 milioane.

Despre aceasta a relatat șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a primăriei municipiului Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" canalului pe NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a amintit că întreaga infrastructură de bază a spitalelor din Chișinău a fost construită în anii 70-80 ai secolului trecut, iar spitalele erau construite atunci ținînd cont de prognoza populației din Chișinău de peste 1 milion de persoane.

"Pentru că au existat astfel de prognoze demografice că pînă în anul 2000 Moldova va avea circa 5 milioane de locuitori. Noi nici acum nu ajungem la o astfel de cifră, chiar și împreună cu regiunea transnistreană. De aceea, acum spitalele din Chișinău pot primi un număr atît de mare de cetățeni nu numai din capitală, ci din diferite raioane", a spus Boris Gîlca.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X