Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Șoferii își parchează haotic mașinile pe drumul aflat în reparație

20 apr. 13:30   Capitala
5523 0

Dacă autoritățile nu au decis pînă acum cum vor valorifica pavajul vechi de pe strada 31 august, șoferii s-au dovedit a fi mai hotărîți și își parchează haotic mașinile pe drumul aflat în reparație, în timp ce parcarea supraetajată cu plată din preajmă pustiește.

Primăria Chișinău susține că Poliția trebuie să interzică staționarea mașinilor acolo, dar oamenii legii cred că e treaba autorităților locale să închidă accesul de pe străzile adiacente, transmite Tv8.md.

„În ultima perioadă această porțiune a străzii 31 august, între Pușkin și Bodoni, s-a transformat într-o parcare pentru mașini. Deși accesul pe această stradă este blocat din ambele părți, șoferii ajung aici pe drumurile adiacente”.

Șoferii parchează pe unde apucă, inclusiv pe pavajul vechi, descoperit de muncitori primăvara trecută. Asta în timp ce, în parcarea supraetajată din apropiere, erau ocupate doar o treime din cele 40 de locuri disponibile. Șoferii spun că nu merg acolo, deoarece taxa de 50 de lei pe oră le pare prea mare, iar alte locuri în centrul Capitalei, unde și-ar putea lăsa mașina, nu găsesc.

Pietonii sînt deranjați, însă, de faptul că strada pe care autoritățile au promis s-o transforme în pietonală, a devenit o zonă de parcare. Ei cred că, sub greutatea automobilelor, caldarîmul descoperit se va distruge.


Deja de un an, această porțiune a străzii 31 August, între Pușkin și Bănulescu-Bodoni, a fost lăsată de izbeliște. Autoritățile au anunțat că acolo va fi amenajată o zonă pietonală, dar nu există deocamdată un proiect final.

Primăria acuză Ministerul Culturii de tergiversarea proiectului. De cealaltă parte, ministrul Sergiu Prodan spune că documentul a fost avizat, dar are nevoie de unele ajustări. Proiectul de transformare a acestui segment de drum în stradă pietonală, care va include și porțiunea cu pavaj istoric, a fost prezentat de Ministerul Culturii la începutul lunii februarie.

Cheltuielile s-ar ridica la aproximativ 40.000 de euro, bani care ar urma să fie investiți de Ministerul Culturii și Primăria Chișinău.

0
1
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?