Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Semafoare stricate, piloni și arbori doborîți - intervențiile serviciilor municipale

27 noi. 2023,, 10:39   Capitala
2771 0

Pe parcursul ultimelor 24 ore, serviciile municipale de întreținere a drumurilor și cele ale Regiei locativ-comunale și amenajare au intervenit la deszăpezirea străzilor, curților de blocuri, parcuri și alei din oraș.

Angajaţii Î.M. Regia „Exdrupo” au activat pe străzi cu 49 utilaje specializate cu plug, perie și sărărițe, fiind împrăștiate 451 tone de material antiderapant și 26,5 tone de sare tehnică, pentru prevenirea formării poleiului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii, notează Noi.md.Totodată, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat cu 55 utilaje cu lame și 9 autospeciale, fiind împrăștiate 125 tone de antiderapant. Au fost mobilizați 426 de muncitori, pentru deszăpezirea în staţiile de aşteptare a transportului public, la trecerile de pietoni, în intercartiere și la accesele în curți.

„Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a intervenit în zonele de gestiune cu 13 utilaje specializate și presărate 3,9 tone de sare pe aleile din parcuri și scuaruri. Mai mult, muncitorii au intervenit la 26 de adrese unde au fost raportate căderi de arbori și crengi pe conductorii electrici sau automobile.

Regia „Lumteh” a recepționat, pe parcursul zile de duminică, 6 apeluri unde au fost înregistrate defecțiuni ale obiectivelor de semafoare, piloni doborîți și linii electrice de iluminat public afectate de precipitațiile abundente și vînt puternic.

Intervenția serviciilor municipale continuă și pe parcursul zilei de astăzi, în special, pe străzile secundare, accesul în curți, la platformele de colectare a deșeurilor și în stațiile de aşteptare a transportului public.Municipalitatea face apel către gestionarii/proprietarii de imobile să deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează și să înlăture țurțurii formați la acoperișurile clădirilor.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?