Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Răspunsul autorităților pentru mai mulți părinți din capitală îngrijorați de siguranța copiilor lor

22 iun. 18:45   Capitala
3638 0

Direcția Generală Mobilitate Urbană Chișinău (DGMU) a venit cu un comentariu la o problemă enunțată într-unul din materialele din cadrul proiectului Noi.mdAșteptările locuitorilor capitalei”.

Problema descrisă în material făcea referire la cererea mai multor părinți, care sînt îngrijorați de siguranța copiilor lor și cer autorităților să instaleze indicatoare rutiere în locurile de traversare zilnică a drumului, la liceul B.P. Hașdeu, grădinița nr. 77, pe tronsonul de 100-150 m dintre strada Trandafirilor, 13/1 și strada Zelinski, 34/4, sectorul Botanica.

DGMU a examinat cererea locatarilor și a venit cu un răspuns, în care a precizat că accesul către LT „B.P. Hașdeu”, situat pe str. N. Zelinski 36/4 și Grădinița nr. 77 amplasată pe str. N. Zelinski 32/7, este comun și pentru blocurile locative din vecinătate.

"În conformitate cu prevederile normelor de organizare a circulației rutiere, semnalizarea rutieră se efectuează pe drumurile și străzile publice. Pe accesul indicat, nu sînt prevăzute trotuare. Infrastructura rutieră din mun. Chișinău are termenul de exploatare depăşit, iar finanțarea insuficientă a ramurii tinde spre executarea lucrărilor de întreținere curentă în volume restrînse, comparativ cu necesitățile reale. Construcția trotuarelor pe accesul nominalizat a fost inclusă în Programul municipal Chișinău, pentru examinare și identiticarea alocațiilor bugetare necesare, în scopul executării lucrărilor respective.


Conducătorii auto care circulă pe drumurile de comunicație dintre imobilele de locuit cu multe etaje urmează să respecte prevederile p. 47 (1) subpunctul (a) și Secțiunea 11 ale Regulamentului Circulației Rutiere (RCR), care expres stabilesc limita maximă de viteză 20 kim/h și, respectiv, pietonilor li se permite deplasarea atît pe trotuare, cît și pe carosabil, ei au prioritate în raport cu autovehiculele, însă nu trebuie să creeze obstacole neîntemeiate circulației lor, este interzisă staționarea vehiculelor în afara locurilor special amenajate sau amplasarea lor astfel încît să facă dificilă sau chiar imposibilă deplasarea pietonilor ori trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație. Pe drumul de comunicație nominalizat securitatea circulației rutiere este asigurată în cazul cînd toți participanții la traficul rutier respectă prevederile RCR {...}", se arată în răspunsul DGMU.

Direcția mai precizează că orice participant la traficul rutier este în drept să comunice la numărul de telefon 112 toate abaterile de la prevederile RCR pentru clarificare și aplicare după caz a prevederilor Codului contravențional al R. Moldova.

"Ignorarea exigenților prevederilor RCR nominalizate, probate de către agentul constatator urmează a fi documentate corespunzător art. 239 a1 Codului contravențional R. Moldova", punctează DGMU.

0
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?