COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6907
Coronavirus stiri: 7676

Primăria Chișinău anunță licitație, în regim de urgență pentru cumpărarea testelor la COVID-19

6 sep. 12:04   Capitala
1125 1

Autoritățile municipale din Chișinău vor da startul astăzi procedura de procurare în regim de urgență, prin contract de mică valoare, a testelor la Covid - 19 pentru cadrele didactice. Despre aceasta a anunțat Boris Gîlcă, șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate.

„Astăzi vom demara procedura de procurare în regim de urgență, prin contract de mică valoare, conform legislației, a testelor pentru testarea cadrelor didactice. Imediat vom organiza o licitație. Ne-am dori ca aceasta să fie și cu participare internațională, pentru a procura teste la prețuri cît mai atractive.

Definitivăm împreună cu Direcția de educație mecanismul și modalitatea de testare a cadrelor didactice. Cel mai probabil, cadrele didactice se vor testa la instituțiile medicale în zona de proximitate geografică, acolo unde este instituția de învățămînt”, a spus Boris Gîlcă.

Boris Gîlcă a mai menționat că astăzi incidența în capitală la Covid este de 167 de cazuri la o populație de 100 de mii, iar la asistența medicală primară sub supraveghere sînt 3 789 de persoane cu forme ușoare.

„În baza deciziei CESP, vom procura teste la necesitate pentru testarea gratuită a profesorilor şi personalului auxiliar din școli. Nu putem pune povara financiară pentru testare pe seama profesorilor pentru că riscăm să compromitem sistemul educaţional şi să rămînem fără profesori, bucătari, lăcătuși, măturători în şcoli şi grădiniţe. În Chişinău am depus eforturi foarte mari pentru a vaccina cadrele didactice și personalul auxiliar: astăzi avem deja peste 80% din învăţători vaccinaţi. Este un indicator foarte bun. Totodată, depunem efort şi vom insista în continuare pentru vaccinarea profesorilor, dar şi a tuturor locuitorilor capitalei: nu prin impunere şi mesaje ultimative - dar prin informare despre beneficiile vaccinării, prin comunicare şi convingere. La fel, grupuri de medici vor merge în școli pentru a discuta cu acele 20 de procente din angajați care nu s-au vaccinat. Nu vom merge pe varianta de a sancționa și concedia oamenii din sistemul educaţional care nu s-au vaccinat sau nu au test. Asta nu ne permite nici codul muncii, nici moral nu o putem face”, a spus primarul capitalei, Ion Ceban.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽