X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Primăria capitalei: "Parcările pentru biciсlete de la Buiucani sînt funcționale"

19 feb. 15:30   Capitala
1861 0

Primăriei capitalei a venit cu mai multe precizări în urma acuzațiilor, pe care le consideră calomnioase, în privința funcționalității parcărilor rezidențiale pentru biciclete, amenajate în sectorul Buiucani, notează Noi.md.

Primăria menționează că a trimis specialiști să verifice situația direct pe teren și că aceștia au confirmat că parcările sînt funcționale.

"Există o varietate de modele de biciclete, cu dimensiuni diferite, iar parcările noastre au fost proiectate avînd în vedere această diversitate. Utilizatorii trebuie doar să aleagă despărțitura potrivită bicicletei lor. Cu alte cuvinte, parcarea este dotată cu rastele de două dimensiuni diferite, pentru acomodarea bicicletelor în funcție de geometrie.

Designul parcărilor de biciclete este inspirat din modelele din orașul Londra, Anglia, de tip bike hut, acestea fiind realizate exact în baza condițiilor tehnice înaintate de către Alianța Biciclete Chișinău, care a fost și inițiatoarea proiectului-pilot, la moment unic de acest gen în municipiul Chișinău", se arată în comunicatul primăriei.

Instituția mai precizează că reprezentanții Alianței Biciclete Chișinău au avut oportunitatea de a participa și a se implica la toate etapele de elaborare a parcărilor, de la proiectare, pînă la montarea acestora pe teren.

"În acest context, constatăm că devine ambiguă eficiența consultării unor astfel de experți în abordarea holistică a parcărilor de biciclete. Direcția Generală Mobilitate Urbană își reafirmă angajamentul de a promova și a dezvolta o infrastructură prietenoasă bicicletelor și este deschisă de a lua în considerare orice sugestii constructive pentru îmbunătățirea proiectelor viitoare", mai menționează primăria.

Proiectul-pilot privind parcările pentru bicilete în sectorul Buiucani a fost inițiat și propus de către Alianța Biciclete Chișinău, iar finanțarea necesară implementării acestuia a fost obținută prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2023.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?