X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Primăria capitalei anunță organizarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”

8 iul. 16:45   Capitala
3698 0

Primăria Municipiului Chișinău anunță desfășurarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”, un eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei, care se desfășoară anual la sfîrșitul celei de-a treia săptămîni a lunii august, anunță Noi.md

Astfel, în perioada 17-18 august 2024, strada pietonală „Eugen Doga” va deveni spațiu de întîlnire pentru toți cei care simt dorul de a reveni acasă.

"Festivalul „DOR de Chișinău” are menirea de a aduce împreună, în inima țării, moldovenii de pretutindeni și de a pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice cu țara și Capitala, care nu slăbesc, indiferent cît de departe s-ar afla cetățenii noștri. Așteptăm acasă diaspora din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe frumoase", anunță primăria capitalei.

Programul festivalului include recitaluri ale artiștilor originari din Moldova, îndrăgiți atît în țară, cît și peste hotare, expoziții de artă, întîlniri cu scriitori, tîrguri de meșteșugari, ateliere creative și proiecții de film.

La finalul festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității.

1
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав