X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Poetul Mihai Eminescu, comemorat în Chișinău la 135 de ani de la trecerea în nemurire

15 iun. 13:45   Capitala
4214 0

Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău a depus flori sîmbătă, la monumentul lui Mihai Eminescu, din scuarul care îi poartă numele, dar şi la bustul de pe Aleea Clasicilor, comemorînd astfel 135 de ani de la trecerea în nemurire a Luceafărului literaturii noastre.

Viceprimarul Angela Cutasevici, a menționat că e de datoria generațiilor noastre de a-i aduce un omagiu lui Mihai Eminescu, poetul nepereche, care ne-a definit ca identitate națională, care a elogiat prin scrierile sale valorile umane: mama, neamul, tradițiile, natura și spiritualitatea, transmite Noi.md.

Возможно, это изображение 10 человек и памятник

Totodată, viceprimarul a reiterat invitația Primăriei Chișinău pentru locuitorii și oaspeții Capitalei, de a participa la spectacolul muzical-poetic dedicat lui Mihai Eminescu, cu genericul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, programat pentru ora 18:00, în scuarul „Mihai Eminescu”, unde va fi prezentă opera Poetului, prin recitaluri, muzică și piese de teatru.

Возможно, это изображение памятник и текст


La rîndul său, viceprimarul Irina Gutnic, a declarat că Eminescu trebuie să fie elogiat mereu, pentru întreaga sa operă literară, lăsată drept moștenire generațiilor de azi, pentru a servi drept sursă de inspirație oamenilor de cultură și artă, dar și pentru a înțelege realitățile din societate.

Elogierea Poetului la Chișinău este un prilej de a cinsti oamenii de artă, de a reflecta asupra destinului culturii și a patrimoniului național.

Возможно, это изображение 5 человек, Бранденбургские ворота и текст

5
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав