X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

O nouă speranță pentru Telefericul de la Buiucani

5 iun. 06:00   Capitala
13910 0

Telefericul din sectorul Buiucani al Capitalei ar putea renaște.

Cel puțin asta rezultă din informațiile furnizate redacției noastre de către pretorul sectorului Buicani, Vasile Moroi.

Într-un răspuns adresat redacției Noi.md, pretorul a menționat că telefericul care cîndva lega două cartiere – Buiucanii Noi și Sculeni, se află în gestiunea Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” și, conform informațiilor prezentate, este inclus în lista proiectelor investiționale. În prezent, a fost efectuat studiul de fezabilitate, iar în urma desfășurării licitației și adjudecării cîștigătorului, vor fi executate lucrările de renovare a telefericului.

De menționat că telefericul a funcționat doar pînă la mijlocul anilor '90. Acum, traseul este dezactivat, iar vagoanele suspendate de pe el au fost demontate. Astăzi, ar putea adăuga un farmec aparte Buiucanilor modernizați.

Tot în răspunsul adresat redacție noastre, Vasile Moroi a menționat că reconstrucția cimitirului evreiesc depinde în totalitate de Instituția Publică „Muzeul de Istorie a Evreilor din Republica Moldova” care se află la autogestiune.


Referidu-se la restaurarea clădirii observatorului astronomic de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, acesta se află în gestiunea Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, iar soarta acestui observator depinde întru totul de această instituție.

Problema conectării străzii Mesager cu strada Albișoara este în mîinile Direcției Generale Mobilitate Urbană a Consiliului Municipal Chișinău, care elaborează, promovează și realizează politici unice în domeniul transportului public, circulației rutiere și pietonale, parcărilor publice, iluminatului stradal, infrastructurii rutiere și a căilor de comunicație, în conformitate cu Planul urbanistic general de dezvoltare al municipiului Chișinău.

Totodată, pretorul de Buiucani a menționat că eforturile Preturii de a obține informații referitoare la Complexul de sculptură în aer liber Rugina & Co nu s-au soldat cu succes.

Răspunsurile au venit drept urmare a unei solicitări adresate către pretură de redacția noastră în contextul știrii în care au fost enumerate ”Așteptările locuitorilor din sectorul Buiucani”.

9
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?