X 
Coronavirus stiri: 8214
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

Cît ar putea costa cea mai scumpă călătorie cu microbuzul în suburbiile din Capitală

29 iun. 20:30   Societate
2858

Cea mai scumpă călătorie cu microbuzul în suburbiile din Capitală ar putea fi pînă la Vadul lui Vodă. Mai exact, biletul va costa 17 lei pînă în oraş şi 19 lei pînă la plajă.

Noile preţuri ar urma să fie aplicate din 1 iulie. Decizia finală în acest sens urmează însă să fie luată după ce se va expune instanţa, în condiţiile în care Cancelaria de Stat a atacat proiectul CMC prin care primarul a fost împuternicit să stabilească noile tarife pentru transportul public, informează Noi.md cu referire la publika.md.

Şoferii care circulă pe ruta Chişinău-Vadul lui Vodă spun că pînă acum cei care mergeau la plajă achitau 10 lei:

"Nu ştim ce va fi şi cum vor reacţia călătorii, noi sperăm însă ca ei să fie înţelegători, motorina e foarte scumpă. Pînă acum la plajă era 10 lei.Oamenii nu-s de acord, e sărăcie în ţară".

Călătorii sînt indignaţi de aceste scumpiri, mai ales că în microbuze condiţiile sînt aceleaşi. Vehiculele nu au aparate de aer condiţionat şi sînt mai mereu arhipline:

"Sînt nişte preţuri exagerate, faţă de salariile care sînt foarte mici. Oamenii nu-şi permit să achite preţurile respective".

" Mai întîi trebuie să facă ordine prin microbuze şi după să scumpească. Dar ei nu se gîndesc deloc la oameni, fac aşa din capul lor. Au făcut haos şi încă mai vor".

"Ori că plăteam şase lei, ori zece, condiţiile tot acelea vor fi, tot aşa sînt arhipline şi vin tot mai rău, minim 40 de minute, o oră le aştepţi. Oamenii deja vor circula la nevoie".

Şi cei care merg în comuna Ciorescu vor plăti dublu pentru o călătorie. Tariful a crescut de la 5 la 10 lei.


Totodată, conform noilor tarife, preţuri mai mici vor achita călătorii care merg la Dumbrava, Bubuieci sau Tohatin. Aici, preţul maxim aplicat va fi de 7 lei. Luni, Cancelaria de Stat a atacat în instanţă decizia Consiliului Municipal Chişinău prin care primarul a fost împuternicit să stabilească noile tarife pentru transportul public. Cererea urmează a fi examinată în 30 iunie. Ion Ceban a catalogat totul drept un atac fără precedent asupra autorităţilor locale şi a sesizat Consiliul Europei şi Delegaţia Uniunii Europene în Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав