Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Licitație: E nevoie de dispozitive de oxigenare a apei din lacul „Valea Morilor”

7 iun. 13:41   Capitala
1436

Primăria Municipiului Chișinău informează că anual, la începutul perioadei estivale, reprezentanții Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” (AGSV), se confruntă cu o situație inedită care duce la pierirea peștelui din lacul din Parcul „Valea Morilor”. Potrivit specialiștilor această situație este dictată de deficitul de oxigen în apa bazinului acvatic.

E de menționat că pe lac sînt instalate aeratoare de oxigen doar pe 30 % din suprafața totală a acestuia. Iar aceste dispozitive, în număr de 16 unități, nu reușesc să îmbogățească apa cu oxigenul necesar, una din principalele cauze de deces a peștelui.

Totodată, pentru anul 2022 au fost prevăzute surse bugetare pentru achiziționarea suplimentară a 25 de aeratoare, însă la prima licitație de acest gen nu s-au înregistrat participanți. Actualmente este în desfășurare cea de-a doua licitație, iar agenții economici de profil sînt îndemnați să participe la concurs.

De asemenea, serviciile municipale colectează zilnic în jur de 30 kg de pește mort, în comparație cu cca 200 kg, cantitate înregistrată de pînă la instalarea aeratoarelor pentru oxigenare apei.

Echipele AGSV monitorizează situația și vor curăța sectoarele problematice.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав