X 
Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 493

Intervenția serviciilor municipale pentru deszăpezire drumurilor din capitală

8 dec. 2023,, 11:30   Capitala
1847 0

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de întreținere a drumurilor și cele ale Regiei locativ-comunale și amenajare au intervenit la deszăpezirea străzilor, curților de blocuri, parcuri și alei din oraș de la primele ore ale dimineții.

Astfel, angajaţii Î.M. Regia „Exdrupo” au activat începînd cu ora 19:00 la prevenirea formării ghețușului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii. Pe parcursul nopții au fost antrenate 26 de utilaje specializate cu plug, perie și sărărițe, pentru deszăpezirea drumurilor.

Totodată, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit începînd cu ora 01:00 mecanizat cu 57 utilaje cu lame și sărărițe. Au fost mobilizați 426 de muncitori, pentru deszăpezirea în staţiile de aşteptare a transportului public, la trecerile de pietoni, în intercartiere și la accesele în curți.

În context, municipalitatea face apel către gestionarii/proprietarii de imobile să deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează și să înlăture țurțurii formați la acoperișurile clădirilor.

Pe această cale, autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență pe trotuare, la traversarea străzilor, în condiții de zăpadă și ghețuș.


În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sînt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?