COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

În capitală continuă furtul de capace și grile pluviale. Ceban cere poliției să intervină

23 aug. 12:38   Capitala
1519 0

Furturi neobișnuite pe străzile capitalei. Primarul Ion Ceban anunță despre sustragerea grilelor pluviale din unele zone ale capitalei, pe care ulterior făptașii le duc la punctele de colectare a metalului.

Acesta a cerut Direcției Transport să facă un demers către ministerul Apărării pentru a identifica persoanele. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

„Rog să faceți un demers către MAI că acest cazuri pe care le-ați menționat, furt a grilelor pluviale, alte elemente de pe infrastructura rutieră și să solicitați verificarea unde se duce acest fier, pentru că au crescut substanțial aceste cazuri. Mă adresez și la poliție, sînt foarte multe camere de supraveghere și ei trebuie identificați și penalizați, s-au întîmplat și pe străzi recent reparate, multe capace sînt furate și acest lucru poate deveni capcană pentru șoferi. Doar vineri au fost furate 6 grile pluvilale de pe strada Dimo.

Ele se sustrag în weekend ori înainte și după ploi. Grilele sînt duse la punctele de colectare a metalului, nu cred că este greu de căutat și de găsit. Mă adresez poliției și Direcția Transport, rog să faceți demers către MAI.

Remontarea grilelor este un proces îndelungat, acestea sînt costisitoare, se fac la comandă, altă problema e că receptoarele sînt de diferite tipuri, avem peste 50 de tipuri, mărimi diferite și de anul trecut, pe străzile unde se efectuează reparații au început să fie montate receptoare securizate. Toate se montează în zone sporite de furt. Altă metodă de prevenție ar fi interzicerea la punctele de colectare, dar și efectuarea raziilor pe timp de noapte la adresele problematice. Peste 5 mii de receptoare pluviale sînt instalate în Chișinău, nu putem pune la fiecare cîte un paznic, dar să-i pedepsim pe cei care fură și cei care primesc, ei nu văd că este receptor și că este în stare bună, de asta rog să interveniți cu demersurile respective”, a declarat Ceban.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽