X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Cum autoritățile Chișinăului vor aborda problema deșeurilor

19 ian. 18:15   Capitala
3272 0

Întregul lot de 30 de autospeciale noi, de model EFE pe șasiu de RENAULT, achiziționat în cadrul proiectului - „Deșeuri Solide Chișinău”, a fost astăzi recepţionat de către Î.M Regia „Autosalubritate”, transmite Noi.md.

Este cel mai mare lot de autospeciale noi achiziționate, nu doar din istoria Chișinăului.

Autospecialele cu încărcare din spate, au o capacitate de 13 metri cubi (10 autogunoiere) și 16 metri cubi (20 autogunoiere). sînt dotate cu tehnologii avansate, asigurînd astfel siguranța șoferilor în trafic, iar hamalilor ușurință în procesul de încărcare/descărcare a containerelor.

De asemenea, unitățile de transport sînt echipate și cu motoare diesel Euro 6, grație cărora vor fi reduse emisiile de gaze cu efect de seră. Doar pe parcursul ultimului an, întreaga flotă de autospeciale a operatorului municipal de salubrizare a fost modernizată și extinsă, în total fiind achiziționate 44 de autospeciale noi, și anume: 6 autospeciale cu încărcare laterală, de model ATRIKOD pe șasiu MAN, 8 cap tractoare Iveco și 8 semiremorci noi pentru transportarea deșeurilor municipale, precum și cele 30 de autospeciale de model EFE pe șasiu de RENAULT.


"Primăria Municipiului Chișinău și Întreprinderea Municipală vor continua să investească în modernizarea și extinderea parcului auto și nu doar, pentru a asigura un serviciu de gestionare al deșeurilor cît mai eficient și performant.

Urmează să construim o nouă stație de transfer cu o linie de sortare și să modernizăm depozitul municipal de deșeuri de la Țînțăreni, precum și să implementăm /lansăm mai multe proiecte care vor avea scopul de a sensibiliza și educa comunitatea privind regulile de sortare a deșeurilor" , - anunță Primăria Chișinău.

6
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?