X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Capitala a intrat în 2024 fără buget

1 feb. 11:45   Capitala
1925 0

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2024 va fi elaborat „în cel mai scurt timp”. Asigurarea vine din partea viceprimarului capitalei, Olga Ursu, și a fost făcută în cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”.

Între timp, Primăria Chișinău a trecut la un buget provizoriu, care, zice Olga Ursu, „nu trebuie” să fie supus consultărilor publice, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Bugetul local trebuie să fie elaborat în conformitate cu parametrii sau indicatorii care vin în ultima Circulară transmisă de către Ministerul Finanțelor, privind aprobarea bugetului de stat, către autoritățile publice locale. Această circulară a ajuns anul trecut în ultima zi lucrătoare, după ora 16:00, cînd nu mai era posibil de elaborat un buget municipal și nici de supus consultărilor în termenii prevăzuți de lege”, a declarat Olga Rusu, citată de Primăria Chișinău.

În aceste condiții, potrivit viceprimarii capitalei, Primăria Chișinău a trecut la un buget provizoriu.

„Bugetul provizoriu nu este nimic altceva decît un buget al anului trecut, cu excluderea anumitor executate pe domeniul investițional și transpus într-un buget provizoriu pentru anul curent. Atît. Bugetul provizoriu nu poate fi supus consultărilor publice”, a mai spus Olga Ursu.


Potrivit viceprimarului Olga Ursu, bugetul municipal pentru anul 2024 va fi definitivat spre consultare, „peste două săptămîni”. Ulterior, urmează 15 zile lucrătoare obligatorii, timp în care acest Proiect va fi consultat, după care va fi înaintat spre aprobare Consiliului Municipiului Chișinău (CMC).

Amintim că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din CMC au convocat deja de trei ori ședința extraordinară a Consiliului, solicitînd, inclusiv, ca primarul Ion Ceban să prezinte bugetul provizoriu pentru anul 2024, iar subiectele ce țin de serviciul de asistență personală, compensațiile la căldură și grupele cu program prelungit – să fie discutate. Ședințele au eșuat, însă, din lipsă de cvorum, după ce consilierii municipali din Partidul Socialiștilor și Mișcarea Alternativa Națională (MAN) – partid condus de primarul Ion Ceban – au absentat de la ședință.

De menționat în acest context că CMC urmează să se întrunească în ședință extraordinară vineri, 2 februarie.

Pe ordinea de zi, publicată pe site-ul Primăriei Chișinău, figurează patru subiecte, inclusiv cu privire la atribuirea mandatului de consilier și cu privire la constituirea fracțiunilor în CMC.

0
0
2
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?