X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Chişinău în febra pregătirilor estivale: Plaje amenajate, scăldat interzis

3 mai. 11:45   Capitala
2313 0

Scăldatul şi pescuitul în lacurile şi iazurile din Chişinău sînt strict interzise şi în acest an. Toate sînt bazine acvatice de acumulare în care se scurg apele pluviale poluate de pe străzile din oraş.

În schimb, se pot face băi de soare pentru că autoritățile pregătesc plajele pentru noul sezon estival.

Unii au deschis, deja, sezonul la bronzat, iar alţii au sfidat avertizările și au intrat în apă pentru a se scălda.

Ieri, 2 mai, la prînz, au fost 25 de grade Celsius aşa că mulţi au profitat de vremea frumoasă pentru a face plajă și chiar baie in Parcul Valea Morilor.

Şi în parcul "La Izvor" au fost mulţi curajoşi care au decis să încerce apa din lac, anunță Noi.md cu referire la tvrmoldova.md


Cele patru plaje din gestiunea Primăriei Chișinău sînt aproape gata pentru noul sezon estival. S-a mai adus nisip şi au fost reparate cabinele de duș. La plaja din parcul La izvor, urmează să fie instalate umbrele, iar la cea din Parcul Trandafirilor - șezlonguri. Autoritățile dau asigurari că lucrările se vor încheia după Paşti.

Aproape 50 de muncitori sînt împlicaţi în lucrările de pregătire a plajelor din parcurile "La Izvor", "Trandafirilor", "Rîşcani" şi "Valea Morilor".

Toate au fost salubrizate, dezinfectate şi s-a afînat nisipul. În următoarele zile va fi conectată apa la duşuri şi cişmele şi vor fi instalate panouri informative suplimentare pentru interzicerea scăldatului.

Tudor Gîrbu, director interimar, în cadrul "Î.M. "Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a spus că: „Apa din lacuri nu este pentru scăldat. Apa din lacuri nu este pentru pescuit. Toate aceste lacuri sînt lacuri de acumulare. Apa din lacuri este apa care se strînge, se acumulează după ploi. Nimereşte în canalele pluviale, şi toată vine în bazinele noastre de acumulare”.

Specialiştii de la Centrul de Sănătate Publică vor face analiza chimică a apei din lacurile din Chişinău pentru a stabili nivelul de poluare.

0
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?