Preşedintele stiri: 3022

Ce subterane sînt reabilitate în capitală

13 oct. 14:30   Capitala
1328 0

Reabilitarea subteranelor din de la Gara Auto de Sud și de la ieșirea spre or. Ialoveni este în plină desfășurare. Potrivit primarului general Ion Ceban, erau unele din cele mai deplorabile treceri subterane, transmite Noi.md.

„În prezent se lucrează asupra îndreptării suprafeței pereților, reparația tavanelor și instalarea sistemului de iluminare. În cea de-a două etapă se vor executa lucrări de aplicare a teracotei, reabilitarea scărilor cu piatră din granit și instalarea copertinelor la intrările în pasajele subterane. Lucrările de reabilitare vor dura până la sfârșitul anului.

Direcția EXDRUPO a intervenit împrejurul acestor două subterane cu decaparea asfaltului și așternerea altui strat, demontarea și montarea bordurilor noi în preajma subteranei, care au avut ca scop ermetizarea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia”, a declarat Ceban.

Edilul spune că până în prezent s-a reușit să reabilitarea a 6 pasaje subterane în municipiul Chișinău, iar în alte 7 sunt executate în prezent sau urmează în scurt timp să fie inițiate lucrările de renovare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X