Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Ce spune Primăria despre caldarîmul din centrul capitalei

19 feb. 14:20   Capitala
2200 0

Primarul general, Ion Ceban, a venit cu precizări privind situația din str. 31 august 1989, porțiunea cu caldarîm, între străzile Pușkin și Bănulescu Bodoni.

„A trecut, practic, un an și, în această perioadă, Direcția Generală Mobilitate Urbană a efectuat un studiu istorico-științific cu privire la modul de amenajare a caldarîmului din str. 31 august 1989.

Totodată, a fost comandat un concept de proiect care urmează a fi parte componentă a materialelor prezentate către Comisia Națională a Monumentelor Istorice, urmînd a fi evaluat și de către arhitecți, pentru a fi eliberat certificatul de urbanism pentru proiectare pentru această zonă”, a menționat primarul, notează Noi.md.

Totodată, Ion Ceban a specificat că Primăria Chișinău a primit și unele solicitări din partea Ministerului Culturii, în ceea ce ține de evaluarea și reparația în complex a întregului cartier din acest perimetru al străzii, care urmează a fi reparat, inclusiv cu zona pietonală.

„ Am solicitat Ministerului Culturii să examineze posibilitatea identificării posibilității de sponsorizare a lucrărilor de reabilitare, inclusiv din bugetul de stat”, a mai adăugat edilul.

Amintim că anterior, s-a iscat un scandal privind lucrările de conservare a caldarîmului de pe strada 31 august 1989. Specialiștii de la Ministerul Culturii și de la Agenția de Inspectare a Monumentelor au declarat că nu există un proiect în acest sens și nu pot fi efectuate asemenea lucrări.


0
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?