X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Caz grav în capitală - Paralizie cu simptome de poliomielită. Medicii: "Este alarmant"

17 iun. 11:51   Capitala
4334 0

Un caz de paralizie flască, cu simptome de poliomielita, este suspectat în capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful adjunct al Direcției generale de asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința Primăriei.

„Este un lucru alarmant, deoarece se spune că poliomielita a fost eradicată. Așteptăm investigațiile Centrului de Sănătate Publică, pentru a înțelege ce măsuri trebuie să întreprindem. Este o boală gravă, ce nu are tratamet specific”, a menționat Bolocan.

Poliomielita, adesea denumită și paralizie infantilă, este o boală infecțioasă virală acută, care se răspîndește de la om la om, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Aproximativ 90% din infecțiile cu poliovirus cauzînd poliomielită sînt asimptomatice, indivizii afectați pot arăta o gamă largă a simptomelor, dacă poliovirusul intră în fluxul sangvin. În aproximativ 1% dintre cazuri virusul pătrunde în sistemul nervos central, infectînd și distrugînd preferențial neuronii motori, avînd ca efect slăbiciune musculară și paralizie flască.

În funcție de nervii implicați pot să apară diferite tipuri de paralizie. Poliomielita coloanei vertebrale este forma cea mai comună caracterizată prin paralizie asimetrică, care de cele mai multe ori implică picioarele. Poliomielita bulbară are ca efect slăbiciunea mușchilor care sînt inervați de nervi cranieni.

0
0
0
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?