COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6752

Campionii moldoveni la lupte libere și lupte greco-romane, premiați

13 oct. 18:39   Capitala
615 0

Tinerii moldoveni care au devenit campioni mondiali și vicecampioni la mai multe competiții internaționale au fost premiați astăzi de către Primăria Chișinău Potrivit primarului general Ion Ceban, aceștia sînt mîndria țării.

„Zic să facem o tradiție bună. Voi veni în fața CMC, pentru ca anul viitor care are performanțe foarte mari și are rezultate bune peste hotarele țării, să fie într-un fel sau altul în atenție de către autorități”, a declarat Ceban.

Astfel, cîte 100 de mii de lei le-au fost oferiți celor de locul I și cîte 50 de mii celor de pe locul II. Mai mult, cîte 10 mii de lei au fost oferiți și antrenorilor.

„Eu vreau să vă mulțumesc pentru performanța pe care ați realizat-o. Noi în Primărie acum avem o prioritate foarte clară am zis să înmulțim bugetul la 3. Investim foarte mult în infrastructura sportivă. Vrem să creștem alocațiile ce le facem an de an, atît pentru sportul de performanță, cît și pentru sportul de masă. Vreau să fiți un exemplu pentru toată lumea și să ia exemplu. Performanța pe care ați dat dovadă, nu este doar pe linie sportivă, dar și de caracter și perseverență. Mă bucur că moldovenii pot să reprezinte țara peste hotare”, a declarat Ceban.

Amintim că Irina Rîngaci este prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială la lupte libere, seniorii, Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială la lupte libere, iar Victor Ciobanu este primul moldovean care devine campion mondial la lupte greco-romane, seniori.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽