X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Sanepid nu recomandă scăldatul în Nistru în aval de Bender

20 iun. 11:45   Societate
6374 2

Ca urmare a unei situații de urgență în apropierea unei stații de pompare din Bender, în Nistru au fost deversate ape uzate netratate.

Mass-media transnistreană a relatat că centrul regional de igienă și epidemiologie interzice utilizarea rîului pentru scăldat, recreere în masă și sport pînă la emiterea unui ordin special.

Biroul Politici de Reintegrare (BPR) a venit cu unele precizări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la deversarea periodică a unor cantități de ape uzate/ neepurate în rîul Nistru, în apropierea orașului Bender, notează Noi.md.

În acest sens, BPR informează că prin canalul de dialog stabilit a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea de a furniza informații mai detaliate cu privire la circumstanțele acestui incident.

"La fel, s-a comunicat că autoritățile competente din Republica Moldova sînt pregătite să acorde asistența corespunzătoare și în context s-a solicitat asigurarea accesului specialiștilor calificați pentru a desfășura măsurările și activitățile necesare întru a asigura protecția sănătății populației, respectarea normelor ecologice în vigoare și buna utilizare a resurselor acvatice", precizează Biroul.


Menționăm că Ministerul Mediului a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar rîul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав