X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Administratorii de bloc, îndemnați să regleze temperatura în blocurile de locuit

14 feb. 07:15   Capitala
1967 0

Directorul Termoelectrica cere administratorilor de bloc să regleze temperatura în blocurile de locuințe.

Prognozele meteorologilor arată că vom avea parte de temperaturi ridicate iar locatarii s-ar putea plînge că au caloriferele prea fiebinţi.

Termoelectrica funcționează în baza unui Regulament care stabileşte clar repartizarea consumului de energie termică către blocurile conectate la sistemul centralizat. Prin urmare, Termoelectrica nu poate interveni pentru a regla temperatura fiecărui bloc în parte.

Iurie Razlovan directorul Termoelectrica: „Deci, concluzia este foarte simplă: fiecare bloc trebuie să-şi gestioneze parametrii. Atunci cînd afară este foarte clad gestionarul este în drept de la nouă dimineaţa pînă la patru seara sau altă oră stabilită de locatri chiar să închidă furnizarea de agent termic, noaptea redeschide şi în acest fel reia încălzirea blocului.”

Iurie Razlovan a confirmat că pe adresa instituţiei au venit mai multe solicitări prin care clienții îşi exprimă dezacordul privind valoarea facturilor. Directorul Termoelectrica susţine că fiecare scrisoare este analizată.


Iurie Razlovan directorul Termoelectrica: „Dacă de exempla la un apartament debranşat s-a calculat mai mult, asta înseamnă că la cineva care este conectat s-a calculat mai puţin. Deci vorbim de o unitate de energie care a intrat în blocul resspectiv şi cum se distribuie acolo. Noi am determinat unde sînt consumuri alternative şi binenţeles că aclo vom face recalcul, la solicitarea consuamtorilor.

Pentru a economi energie şi bani, consumatorii sînt îndemnaţi să discute cu administratorii blocurilor despre cum pot eficientiza consumul de energie termică în locuinţe.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?