X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Acces la servicii de apă și canalizare pentru locuitorii a trei suburbii ale capitalei

6 feb. 15:40   Capitala
1739 0

Locuitorii suburbiilor capitalei - Tohatin, Budești și Cruzești vor vor avea acces la servicii publice de apă și canalizare, anunță Primăria capitalei.

Un proiect de construcție a Stației regionale de pompare cu rețele de canalizare pentru cele trei suburbii se află, în prezent, în derulare.

Potrivit autorităților, costul total actualizat al lucrărilor este de 41 de milioane de lei. Proiectul este implementat cu suportul Primăriei Chișinău, Primăriei Tohatin și al partenerilor naționali și externi.

Pînă la această etapă au fost executate 50 la sută din lucrările de proiect cu un cost de 25 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de lei au fost achitate de Primăria municipiului Chișinău, iar un milion de lei – de Primăria comunei Tohatin.

Totodată, în perioada anilor 2020-2023, municipalitatea a cofinanțat în valoare de peste 10 milioane de lei proiectele de construcție a rețelelor de apă și canalizare în suburbiile Tohatin, Budești și Cruzești.


Astfel, aproape 15 000 de locuitori vor avea acces la servicii publice de apă și canalizare, o dată cu darea în exploatare a acestor lucrări.

1
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?