TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Știai că chiar și 10 minute de sport pe zi îți pot influența sănătatea? Iată ce spun specialiștii Aquaterra ©

O bună parte dintre experți susțin că este nevoie între 30 și 60 de minute de activitate fizică, zilnic, pentru a obține rezultate vizibile. Dar, cum ar fi să știi că și 10 minute de sport sunt suficiente pentru a îmbunătăți starea de sănătate și pentru a menține o greutate stabilă a corpului? Partea bună e că nu trebuie să-ți imaginezi, pentru că unele studii au demonstrat veridicitatea acestui lucru. Prin urmare, chiar și puținul timp petrecut la sala de fitness sau alergând afară, poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea ta.

Ce arată studiile și ce spun specialiștii?

Savanții centrului de cercetare în Biomedicină, din Pennington, Louisiana, au prezentat rezultatele unui studiu, cu implicarea 464 de femei. După șase luni, persoanele din grupul care a optat pentru 10 minute zilnice de mers și-au îmbunătățit considerabil puterea inimii și starea generală a corpului. Rezultatul era aproape cu cel a femeilor care au făcut de două ori mai mult efort fizic. Astfel, putem concluziona că organismul reacționează pozitiv și rapid, chiar la doze mici de sport.

Într-o altă cercetare, de la Universitatea McMaster, au participat 27 de bărbați, care au fost împărțiți în trei grupe. Prima îndeplinea un program de efort fizic cu durată de 50 minute, cu tot cu încălzire și mici pauze. A doua grupă nu trebuia să facă nimic pentru schimbarea stării fizice, pe când a treia echipă făcea antrenamente pe bicicleta staționară, la sala de forță, timp de 10

minute. Participanții au respectat un program de trei antrenamente pe săptămână, timp de 12 săptămâni. La finalul experimentului, s-au analizat mai mulți indicatori ai sănătății. Rezultatele sensibilității la insulină, consumului de oxigen și funcțiilor musculare s-au îmbunătățit la ambele grupuri care făceau sport, aproximativ în aceeași măsură.

Cu siguranță, 10 minute de exerciții pe zi vor aduce beneficii pentru sănătatea ta, dar trebuie să reții că rezultatele sunt direct proporționale cu timpul acordat antrenamentelor. Prin urmare, indiferent dacă ai timp să mergi la sala de sport pentru un sfert de oră sau o oră, oricum vei contribui la îmbunătățirea stării tale fizice.

De ce 10 minute de sport sunt mai bune decât nimic?

Probabil mulți au o atitudine sceptică, întrucât 10 minute par a fi nesemnificative. Dar, iată ce schimbări vor produce acestea:

  • Construcția mușchilor. Un studiu cu 22 de persoane sedentare, a arătat că cei care au făcut 6 seturi a câte 10 flotări (aprox. 10 minute), de trei ori pe săptămână, au crescut la fel demult masa musculara ca cei care făceau 30 minute de exerciții.
  • Dispoziție mai bună. În urma unei cercetări, cu implicarea a 48 de femei și bărbați, s-a observat că 10 minute cu bicicleta contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, scăderea depresiei și oboselei.
  • Controlul greutății. Un experiment amplu, cu 13 711 participanți, arată că doar 70-75 minute de mers sau 40 minute de jogging, săptămânal, sunt suficiente pentru micșorarea taliei. Lucru important, deoarece grăsimile abdominale sunt direct legate cu bolile cardiace, diabetul și moartea timpurie.
  • Cartilaje sănătoase. Doar 75 minute de exerciții fizice, săptămânal, sunt suficiente pentru a reduce cu 30% frecvența simptomelor de artrită - arată un studiu cu implicarea a 4000 femei, de 70 ani.

După cum vezi, sănătatea fizică și mentală este strâns legată cu cantitatea de efort fizic. Dacă te numeri printre cei dispuși să acorde mai mult timp sportului, nu ezita să faci acum acest lucru. Consultă prețul abonamentelor la sala de forță Aquaterra și alege un program adaptat nevoilor tale. Pe lângă antrenamente cu instructori profesioniști, vei avea acces la piscină și o multitudine de ore de grup.

Pentru o viață calitativă, începe să creezi o rutină zilnică pentru activitățile fizice. Chiar și câteva minute pe zi, pot schimba radical felul în care te simți și cum arăți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load