Coronavirus stiri: 8124
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

Open Call pentru Rezidenţă Artistică în Chișinău,aplică până pe 10 iulie ©

5 iul. 12:36   Business
1415

Au Gust în colaborare cu Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din Chișinău organizează, în perioada 28 mai – 14 august 2022, a treia ediție a rezidenței artistice destinată artei contemporane cu tema “Rădăcini”. Programul este dedicat Artiștilor/Artistelor și colectivelor de artiști de toate naționalitățile cu vârsta între18 și 30 de ani.

Postulează până pe 10 iulie la miezul nopții la adresa concurs.augustfest@gmail.com.

Domeniile de explorare sunt artele vizuale, sau instalații artistice, dar și orice alte idei inovatoare, experimentale și cu impact din domeniul artelor vizuale, sau a instalației artistice (performance, media digitală etc.).

Nu există limite în ceea ce privește creativitatea sau tehnologia și materialele, atâta timp cât lucrările abordează tema “Rădăcini”. Conceptele interactive și participative sunt, de asemenea, binevenite.

Timpul de creație poate dura până la 1 lună.

Câștigătoarea sau câștigătorul va avea ocazia să creeze opera propusă, în atelierul din incinta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Dupa finisarea operei, aceasta va fi prezentată la evenimentul Au Gust unde va fi premiată de partenerii festivalului.

Opera va fi de asemenea expusă timp de 1 săptămână în spațiul Centrului de Dezvoltare a Industriilor Creative Artcor.

Aceasta rezidenţă va fi însoțită de discuţii şi întâlniri cu juriul. Rezidentul sau rezidenta va fi asociat/asociată cu un/o membru/ă al juriului și va primi feedback profesional individual în timpul șederii.

Activitățile personalizate sunt menite să sprijine dezvoltarea practicii artistice a artistului/artistei rezident/e, precum și să faciliteze dezvoltarea unei rețele cu artiști/artiste și profesioniști/profesioniste din domeniul artei din Republica Moldova.

Câștigătoarea sau câștigătorul va fi selectionat/ă de un juriu profesional, format din :

Olga Roșca, lectoră universitară la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design/AMTAP din Moldova și artistă plasticiană originară din Chișinău. A absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Este o artistă implicată in organizarea si jurizarea mai multor concursuri de tinere talente precum “Operele sale au fost expuse în R. Moldova și România.

Tatiana Fiodorova, artistă contemporană originară din Chișinău. Utilizează instalație, performance live, arta în spațiul public, video și cartea de artist. Subiectele practicii ei tind să reflecte lumea contemporană în răspuns la problemele curente sociale, politice și estetice. Lucrările ei au fost expuse la Bienala de Fotografie Contemporană și Imagini în Mișcare, Iași, România (2016); The Delhi Photo Festival (2015); programul paralel al Bienalei de Artă Contemporană din Moscova (2015); Salonul de proiecte la Viennafair (2013); etc…

Cristina Călăraș, pictoriță stabilită în Narbonne, Franța. Născută în Bălți, Moldova, Cristina Călăraș a studiat Arte Aplicate la Strasbourg, Franța. Și-a continuat cariera universitară la Toulouse, unde a intrat la Masterul de creație artistică și cercetare în lumea artei. În cadrul masteratului, și-a lansat cariera de artistă și a început să organizeze expoziții la Toulouse, Strasbourg și Narbonne.

Puteti afla mai multe detalii despre tema abordată în cadrul open call pe site-ul augustfest.md.

Rezidenţa Artistică Au Gust este organizată în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice / Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design pentru atelierul de creație și Centru de dezvoltare a industriilor creative Artcor pentru expoziţie.

Proiectul de Rezidenţă Artistică a fost iniţiat în 2020 de către colectivul Au Gust. În decursul acestei perioade au fost realizate două rezidenţe artistice, precum şi douăexpozitii cu vernisaj, “Flanerie quotidienne” la Toulouse si “Breathing Places” la galeria Cocoșul Roșu în Chișinău.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав