TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra un covor ideal pentru locuința ta! ©

Covorul poate schimba cardinal atmosfera din locuința sau odaia ta, atât din perspectiva confortului, cât și a designului. Însă, pentru a face acest lucru cât se poate de reușit, este necesar să ții cont de câteva aspecte precum stilul, forma și culorile.

Odată ce ai făcut alegerea reușită, covorul nu doar va fi o completare pentru interior, dar un punct de reper vizual, precum și un element de legătură pentru întreaga ambianță. Ca să facem procesul de cumpărare mai simplu, iată cinci sfaturi pe care ar trebui să le știi, înainte de a merge prin magazinul covoare Chișinău.

Acordă atenție compoziției din care este fabricat covorul

Odată ce a fost pus jos, covorul devine un obiect maxim utilizat, vrem noi sau nu. Prin urmare, pe lângă lucruri ce țin de aspect, trebuie în primul rând să acordăm atenție calității. În cazul în care aceasta este una joasă, covorul își va pierde în scurt timp proprietățile și nu va arăta la fel de bine din perspectivă estetică.

Covoarele naturale, din lână, sunt o soluție elegantă, moale la atingere și cu aspect solid. Însă acestea sunt predispuse spre decolorare și fără o curățare adecvată vor strânge mult praf. O opțiune mai ieftină sunt produsele sintetice, care sunt ușor de întreținut, dar care își pierd foarte rapid aspectul. Astfel, înainte de alege materialul potrivit, gândește-te la modul tău de viață și la cât de des îți vei permite să cureți covorul. De exemplu, dacă ai copii și animale, e cazul să optezi pentru ceva mai practic.

Alege corect dimensiunile

Înainte de a merge într-un magazin pentru a cumpăra un covor nou, e necesar să măsori suprafața podelei care urmează să fie decorată. Pentru a accentua anumite zone din odaie, o alegere bună sunt modelele de dimensiuni mici. Totuși, mărimile compacte nu sunt mereu potrivite - în special dacă vrei să pui patul peste covor, asigură-te că marginile vor ieși dincolo de acesta. Pentru livinguri sunt perfecte produsele cu dimensiuni largi, care vor acoperi spațiul din fața canapelei, pe când covorașul din baie trebuie să fie mic și practic.

Mai complicat pate fi să găsești modele cu dimensiunile necesare pentru coridor. Din fericirie, pe piață poți găsi magazine de covoare, chiar în Chișinău, care oferă posibilitatea de a procura produse de lungimea dorită. La Elite Carpet ai la dispoziție o gamă largă de covoare ieftine la metru, fabricate în Turcia, de calitate înaltă, pentru a face față de provocărilor zilnice.

Găsește forma perfectă

La cel ca dimensiunile și culorile, forma covorului influențează direct aspectul interiorului. Prin urmare, este nevoie să analizezi bine care se va integra bine în odaia ta. Modelele rotunde și ovale vor îndeplini de minune funcția decorativă. Așezate în centrul spațiului sau în apropiere de canapea vor ajuta la stabilirea proporțională a accentelor. În cazul în care vrei să împarți spațiul în mai multe zone, vei avea nevoie de câteva covoare. De exemplu, în dormitor poți așeza un covor mic lângă masa pentru toaletă și unul de aceeași dimensiune în apropierea patului.

Încearcă să potrivești carpeta cu formele preponderent prezente în mobilier. Dacă liniile drepte și unghiurile ascuțite prevalează în aspectul canapelei, fotoliului și mesei, atunci un covor pătrat sau dreptunghiular va sublinia acest lucru. De asemenea, modelele ovale funcționează similar în cazul mobilierului rotunjit.

Acordă atenție texturii

Probabil te-ai aflat în situații în care ai vărsat cafea sau ai scăpat mâncare peste covor, iar ulterior ai încercat ore în șir să scapi de o pată. Astfel, este evident că în locurile unde se ia masa nu este deloc practic să alegi produse cu fire lungi. Covoarele pufoase sunt potrivite pentru dormitoare și living. Pe când în hol și sufragerie, recomandăm să pui modele cu firul scurt și care nu fac scame. Acestea vor arăta decent și îți va fi ușor să ai grijă de ele.

Alege culorile și designul

Aici trebuie să decizi care este rezultatul final pe care vrei să-l obții. Dacă îți dorești să creezi un spațiu luminos, atunci optează pentru culori neutre. Îți pare prea plictisitoare odaia așa? Alege un covor de nuanță aprinsă. Completat cu câteva perne decorative în aceeași culoare, va schimba complet atmosfera spațiului.

În cazul în care ești adeptul lucrurilor mai reținute și moderate, cea mai bună soluție este covorul clasic și simplu. Doar alege o culoare care să se potrivească cu cele din interior. Dar, reține, este nevoie să existe o diferență de tonuri, de altfel covorul se va pierde și nu-și va îndeplini toate funcțiile.

Covorul poate completa sau oferi un nou aspect odăii tale. Prin urmare, procesul de cumpărare trebuie tratat corespunzător, pentru a rămâne în totalitate satisfăcut de rezultatul final. Urmează recomandările pe care le-am menționat în articol și nu vei da greș.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load