X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Festivalul ”Mărțișor 2024” pregătește surprize grandioase pentru spectatorul său

26 feb. 12:00   Afiș
2099 0

Ediția din acest an a festivalului internațional de muzică „Mărțișor” vine cu mai multe noutăți, a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan în cadrul unei conferințe de presă organizată în această dimineață.

Spectacolele din cadrul festivalului vor ajunge în toate raioanele Republicii Moldova. În luna martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și a Ministerului Culturii vor avea loc 43 de concerte în 43 de sate și orașe, notează Noi.md cu referire la jurnal.

Totodată, publicul va avea parte de peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale și interpreți de valoare din R. Moldova, dar și din România, Italia, Grecia, Franța, Cehia și Germania.

„În programul instituțiilor implicate în organizarea Festivalului avem concerte de muzică clasică, modernă, recitaluri corale și de orgă, spectacole de operă, balet și dans popular. Vor evolua vioriști și pianiști virtuoși, dar și nume sonore ale muzicii lirice, ușoare și populare”, a precizat ministrul.

În premieră, la Arena Chișinău va fi organizat și un spectacol de muzică electronică.

Festivalul va începe tradițional la 1 martie la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu un spectacol de excepție. Tot la Palatul Național festivalul se va încheia cu un concert dedicat împlinirii a 90 de ani de la nașterea dirijorului Serghei Lunchevici.


Conferința de presă susținută de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, poate fi urmărită integral mai jos.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?