X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Constantin Moscovici: "Fă un bine și nu aștepta răsplată"

21 apr. 11:00   Afiș
5083 1

Pe 26 aprilie, la Palatul Republicii din Chișinău va avea loc un concert de caritate special "Lumina vine din suflet" care este destinat să ajute copilul interpretei Georgeta Voinovan, care luptă cu o boală grea.

Despre acest lucru a relatat în cadrul unui interviu Artistul Poporului Republicii Moldova, renumitul muzician și interpret, celebrul naist Constantin Moscovici, relatează Noi.md

El a spus că acest concert unic este mai mult decît un simplu eveniment muzical, este un gest de solidaritate și umanitate.

Ideea concertului ”Lumina vine din suflet” nu s-a născut întîmplător. Interpreta Georgeta Voinovan are un copil la care s-a agravat o problemă de sănătate. O ajută prin diferite metode, toți oamenii cu inima mare, colegii, artiștii.

”Știu că ea va avea un concert separat unde participă mai mulți artiști. Eu am decis să fac un program mai special, mai de suflet, mai divin, am donat niște piese, niște psalmuri. În concertul acesta o să răspundă muzică ortodoxă, adventistă și baptistă”, a menționat Constantin Moscovici.


El a recunoscut că așa a fost educat, că Dumnezeu este unul, chiar dacă se numește altfel, dar noi sîntem copiii Lui.

”Cu această ocazie, am hotărît să facem un mic ajutor, mai ales că biletele nu sînt așa de scumpe. Toți colegii au reacționat, Orchestra Simfonică Mixtă, chiar Georgeta Voinovan o să vină cu cor de copii, Valentina Nejel, o tînără interpretă dar promițătoare”, a povestit renumitul naist.

Constantin Moscovici a menționat că l-a invitat și pe prietenul său Mihai, un copil al Saorelui, să cînte alături de el, și pe tinerii naiști de la Liceul Universul - clasa sa experimentală. Ei nu cunosc notele muzicale, iar el special pentru ei le-a făcut un sistem prin cifre, ca după aceea să treacă la note muzicale, iar copiii se descurcă de minune.

”Dacă o să aveți posibilitatea să veniți, faceți două lucruri bune. În primul rînd, o să aveți plăcerea de a asculta o muzică divină, de suflet, și să ajutăm un copil care, într-adevăr, necesită ajutorul nostru”, a subliniat Constantin Moscovici.

El a menționat că întotdeauna este deschis pentru oameni onești, frumoși și, mai ales, pentru oameni care au nevoie.

Cunoscutul naist a dat și două exemple din viața sa care l-au bucurat.

Celebrul muzician și interpret a spus că a fost prieten cu directorul internatului pentru copii orfani nr. 2 din Chișinău și ajuta cum putea: cu concerte, haine etc. Într-o zi, directoarea Galina l-a sunat și i-a spus că există un băiețel care vrea să cînte la nai, dar părinții lui nu au bani și l-a întrebat dacă Constantin Moscovici îl poate ajuta.

”Eu i-am cumpărat un nai, am fost la Școala Muzicală de lîngă Filarmonică și am rugat să-l ia la școală. Peste 18 ani, mă sună jurnaliștii de la un post TV și mă invită la emisiune, spunîndu-mi că au o surpriză pentru mine. S-a întîmplat în 2015. Ajung la emisiune și, în studio, văd un tînăr cu naiul, dar nu l-am recunoscut; vă dați seama, au trecut aproape 18 ani, el s-a maturizat. Jurnalistul mă întreabă dacă nu-l cunosc, la care eu am răspuns că nu. Ulterior, mi-a spus că este băiatul de la internat și că l-au descoperit întîmplător, pentru că el cînta pe stradă melodiile mele. Atunci mi-am amintit”, a menționat artistul.

Băiatul i-a spus că învață la Universitatea tehnică, dar naiul rămîne ca o sursă de venit pentru a aduna niște bani. Tînărul visa să cînte într-un concert cu Constantin Moscovici.

Artistul Poporului Moldovei l-a invitat să vină la repetiție și să cînte la un concert care urma să aibă loc peste o zi.

”Iarăși spun, a avea posibilitatea să faci un om fericit este un lucru foarte cinstit și bun. Tatăl meu mă învăța întotdeauna: ”Fă un bine și nu aștepta să ți se răsplătească, că o va face viața”, a spus Constantin Moscovici.

Potrivit lui, nu demult, de Ziua Internațională a Copiilor Soarelui, o doamnă, care conduce o asociație, l-a invitat să cînte. El a acceptat această invitație, a venit și a văzut un băiat, tot un Copil al Soarelui, prietenul său Mihai.

”Cu el comunicam online, eu îl ajutam cu piesele. Atunci, doamna mi-a spus că băiatul visează se cînte cu mine. Am făcut repede o repetiție chiar înainte de concert, am cîntat programul meu, l-am invitat pe scenă, băiatul s-a emoționat, dar s-a descurcat. Și iarăși, este ceva extraordinar. Nu trebuie mult ca să faci un om fericit, trebuie să-i acorzi atenție, să-i oferi ajutor. Știind că am concertul pe 26, eu îi spun: ”Vrei să mai cînți cu mine? Acum o să cînți cu orchestra simfonică. Pregătește-te bine, să nu mai ai emoții cum ai avut acum”.' Și iată că pe 26 aprilie el va veni la concertul ”Lumina vine din suflet”, a menționat cunoscutul naist Constantin Moscovici .

16
1
3
6
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав