SUA: Un zid de 600 milioane de dolari va fi construit la frontieră

SUA: Un zid de 600 milioane de dolari va fi construit la frontieră

Pentagonul a anunţat că a acordat un contract de 646 de milioane de dolari unei firme de construcţii pentru a proiecta şi construi un zid la frontieră, în Arizona, relatează Reuters, citată de Agerpres.


Potrivit unui comunicat, Pentagonul a declarat că lucrarea efectuată de o firmă de construcţii din oraşul Albuquerque, New Mexico, urmează să fie finalizată pînă la 31 ianuarie 2020.


Lucrările vor fi efectuate în sectorul Tucson, unde se află cea mai mare parte a frontierei dintre Arizona şi Mexic. Pentagonul nu a indicat lungimea zidului care va fi construit. 


Preşedintele Donald Trump a ordonat Pentagonului să transfere fonduri pentru a contribui la construirea unui zid la frontiera cu Mexicul după ce nu a reuşit să obţină aprobarea Congresului pentru finanţare.


Pentagonul a anunţat săptămîna trecută că ministrul interimar american al Apărării, Patrick Shanahan a aprobat transferul a 1,5 miliarde de dolari pentru construirea de bariere la graniţă pe o suprafaţă de peste 80 de mile (130 km).


Imigraţia este o problemă marcantă a preşedinţiei Trump şi a campaniei pentru realegerea sa. El a decretat stare de urgenţă naţională pentru a redirecţiona finanţarea pentru construirea unui zid la frontieră fără aprobarea Congresului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load