COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul deceselor scade în Italia şi Marea Britanie

Numărul deceselor scade în Italia şi Marea Britanie

Numărul noilor decese provocate de COVID-19 în Italia a fost duminică de 174, cel mai mic bilanţ al deceselor după 10 martie. O scădere a fost înregistrată şi în Marea Britanie, care a raportat 315 noi decese, cea mai scăzută cifră de la sfîrşitul lui martie.

În Italia a scăzut de asemenea numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate, acesta fiind duminică de 1.389, faţă de 1.900 în ziua precedentă. Deşi bilanţul deceselor şi cel al noilor infecţii a înregistrat variaţii de la o zi la alta, acesta pare să menţină un trend descendent care dă speranţe în contextul începerii unei relaxări a măsurilor de izolare aplicate în ultimele două luni.

Pînă în prezent 28.884 de persoane au fost ucise de noul coronavirus în Italia, unde numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 210.717 de persoane, al treilea cel mai mare din lume după SUA şi Spania.

Pînă la ora actuală 81.654 de pacienţi s-au vindecat, ceilalţi fiind în continuare sub tratament, dintre care 1.501 erau duminică la terapie intensivă. Conform Protecţiei Civile, în Italia au fost efectuate pînă în prezent 1,45 milioane de teste pentru COVID-19.

În acest timp numărul deceselor provocate de această boală în Marea Britanie se apropie de cel din Italia, ajungînd duminică la 28.466, iar numărul noilor infecţii a crescut cu 4.339. Potrivit ministrului britanic de stat Michael Gove, aceste cazuri au fost confirmate în urma efectuării a 76.496 de teste în ultimele 24 de ore, număr încă sub ţinta de 100.000 de teste zilnice promise de guvernul condus de Boris Johnson.

Acesta va prezenta în zilele următoare un plan de repornire a economiei şi de relaxare a restricţiilor impuse pe 23 martie pentru a frîna răspîndirea coronavirusului, dar a avertizat că pentru această relaxare este nevoie să se întrunească anumite condiţii. Michael Gove a enunţat printre aceste condiţii observarea unei scăderi continue a numărului noilor cazuri şi al deceselor, existenţa unor resurse medicale suficiente pentru ca sistemul sanitar să poată face faţă unei eventuale noi creşteri a numărului îmbolnăvirilor şi evaluarea riscului privind un nou val epidemic ce ar putea aduce în colaps acest sistem

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load