COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscută, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

Misterioasele pete de petrol, cu origine necunoscută, care au poluat peste 100 de plaje din Brazilia

Poliţia braziliană a anunţat miercuri lansarea unei investigaţii pentru a stabili posibilitatea unei "infracţiuni împotriva mediului" în urma apariţiei a numeroase pete de petrol pe mai mult de o sută de plaje din nord-estul Braziliei.

Poluarea, observată încă de la începutul lunii septembrie pe plaje din opt state braziliene, a provocat deja moartea a numeroase broaşte ţestoase marine.

"Primele elemente arată că petrolul care poluează toate aceste plaje ar avea aceeaşi origine, care încă nu a fost determinată", a declarat într-un comunicat Agenţia de mediu Ibama.

Imagini cu pete mari negre în mijlocul nisipului de pe plajele paradisice din nord-estul ţării circulă de câteva săptămâni în mass-media braziliană.


Agenţia de mediu din Sergipe, unul dintre statele afectate, a publicat fotografii în care se poate vedea un butoi roşu cu alb eşuat pe o plajă, deasupra unei pete mari, negre.

"Butoaie au fost găsite pe coasta din Sergipe. Aceste pete de petrol ar putea proveni de acolo", a declarat agenţia într-un comunicat.

Zona este o destinație turistică populară pentru localnici și străini, cu un număr mare de vizitatori spanioli și portughezi care frecventează stațiuni răspândite de-a lungul coastei.

Deși există o activitate extinsă de explorare a petrolului în largul Braziliei, autoritățile au exclus că aceasta este sursa deversării.

Compania petrolieră controlată de stat Petróleo Brasileiro SA a declarat că a efectuat analize de laborator a uleiului și a determinat, observînd moleculele sale, că „compușii organici ai materialului găsit nu sînt compatibili cu acei produși și comercializați de companie”.

Următoarele zone de explorare a petrolului, cele mai apropiate, sînt Venezuela și Golful Mexic, dar nu au fost raportate probleme din aceste regiuni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load