Enrique Iglesias a dat în judecată una dintre cele mai mari case de discuri

Enrique Iglesias a dat în judecată una dintre cele mai mari case de discuri

Cîntăreţul spaniol Enrique Iglesias a dat în judecată Universal Music Group şi susţine că această companie îi datorează jumătate din cîştigurile de pe urma streamingului, informează Variety.


În dosarul depus miercuri, Iglesias susţine că îi sînt datorate 50% din cîştigurile realizate de muzica lui pe platformele de streaming şi că Universal i-a dat o mică parte din întreaga sumă cuvenită. Diferenţa reprezintă „milioane de dolari”, potrivit dosarului, potrivit News.ro.


Enrique Iglesias a semnat cu Universal în 1999 şi şi-a reinnoit contractul în 2010. Potrivit actelor depuse miercuri, ambele contracte susţineau că descărcările digitale îi vor fi plătite la fel ca albumele vîndute, ceea ce reprezintă mai puţin de jumătate.


Contractele nu specificau o rată pentru streaming. Drept rezultat, Iglesias susţine că este îndreptăţit la jumătate din cîştiguri.


Iglesias a părăsit Universal în 2015, cînd a semnat cu Sony.


În proces se susţine şi că Univesal a făcut deduceri nejustificabile şi a adăugat taxe suplimentare, fără ca acestea să fie enumerate. Iglesias a solicitat o evidenţă contabilă în martie 2017, însă compania nu a dat curs acestei cereri.


Enrique Iglesias, născut pe 8 mai 1975, la Madrid, este al treilea copil din primul mariaj al lui Julio Iglesias. Şi-a început cariera în 1995. Cu zece albume lansate pînă în prezent, care au fost vîndute în peste 130 de milioane de copii, 13 piese pe primul loc în topurile Billboard Dance, Enrique Iglesias este cel mai bine vîndut artist latino în Marea Britanie şi cel mai bine vîndut artist internaţional în India.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load