Cum s-au schimbat prețurile la combustibili în ianuarie

Cum s-au schimbat prețurile la combustibili în ianuarie

Prețurile la combustibili în Moldova în luna ianuarie 2018, în ansamblu, s-au majorat cu 1,8% față de nivelul lunii precedente, notează Noi.md.


Potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a Moldovei, această evoluție a fost influențată, preponderent, de creșterea prețurilor la carburanți cu 3,1%, generînd o contribuție de 1,6 puncte procentuale. Dinamica acestora a fost cauzată atît de majorările de prețuri la benzină și motorină, conform tendinței prețurilor la petrol pe piața internațională, cît și de modificarea cotei accizelor pentru benzină și motorină.


Prețurile la lemnele pentru foc au cunoscut o majorare de 0,6%, cu o contribuție minoră la formarea ratei lunare a prețurilor la combustibili. Prețurile la cărbunele de pămînt și la gazul din butelii au înregistrat o diminuare de 0,6% și, respectiv, 0,1%. În același timp, prețurile la combustibilul lichid au rămas la nivelul lunii decembrie 2017.


Ritmul anual al creșterii prețurilor la combustibili în luna ianuarie 2018 a constituit 2,7% - mai puțin cu 2,4 puncte procentuale față de luna precedentă și, respectiv, cu 5,2 puncte procentuale față de ianuarie 2017.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load