COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce măsură de reprimare a fost aleasă pentru conducerea Băncii Naționale

Ce măsură de reprimare a fost aleasă pentru conducerea Băncii Naționale

Curtea de Apel a adoptat astăzi o hotărîre privind măsurile de reprimare pentru foștii și actualii conducători ai Băncii Naționale a Moldovei.

Astfel, judecătorii l-au lăsat în arest pe șeful Direcției supraveghere specială Ion Ropot, iar fostul viceguvernator al BNM Emma Tabîrță a fost transferată în arest la domiciliu. Acest lucru a fost relatat NM de către Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Avocații Tabirței și Ropotei s-au adresat la AP. Ei au vrut să atace decizia Judecătoriei oficiul Cecani privind plasarea clienților lor în arest. În cele din urmă, instanța a menținut în vigoare hotărîrea ce ține de Ropot, Tabîrță fiind transferată în arest la domiciliu. Ropot este reținut în arest în izolatorul Penitenciarului nr.13.

Amintim că la 5 martie, la Banca Națională au fost efectuate percheziții în dosarul privind furtul miliardului. În aceeași zi au fost reținuți fostul șef al BNM Dorin Drăguțanu, fostul vicepreședinte al BNM Emma Tabîrță, vicepreședintele BNM Aureliu Cinclei și Ion Ropot. Ei au fost acuzați de spălare de bani și fraudă. Trei dintre ei au fost arestați, iar Aureliu Chinclei a fost eliberat cu aplicarea măsurii de nepărăsire deoarece a cooperat cu ancheta. Cîteva zile mai tîrziu a fost arestat Ion Sturzu.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load