COVID-19 în MOLDOVA

Află cîți bani vor primi agricultorii de la stat în funcție de culturile agricole

Află cîți bani vor primi agricultorii de la stat în funcție de culturile agricole

Compensațiile pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină vor varia între 1100 lei și 3800 de lei.

Acestea s-au majorat după ce Guvernul a decis să crească astăzi de la 200 de milioane pînă 300 de milioane de lei suma alocată în Fondul de intervenție și plăți în agricultură destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

Banii vor f alocați în funcție de cuantumul valoric per cultură raportat la unitatea de suprafață. Astfel, cîte 3800 de lei la hectar se vor aloca pentru culturile pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșuni. Pentru vița-de-vie vor fi oferiți pînă la 3000 de lei per hectarul afectat.


Cîte 2100 de lei la hectar vor fi alocați pentru rapiță. Compensația pentru fiecare hectar de grîu afectat va fi de 1500 de lei, iar pentru orz - de 1530 de lei. Pentru reînsămînțarea terenurilor agricole vor fi alocați cîte 1620 de lei de hectar.

Pentru fiecare hectar de legume crescute în cîmp care au fost afectate de secetă vor fi alocați cîte 2000 de lei, iar pentru mazăre - 1100 de lei.

Cererile pentru ridicarea compensațiilor pot fi depuse de solicitanți la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load