Un nou test simplu îţi poate arăta vîrsta reală

Un nou test simplu îţi poate arăta vîrsta reală

Cerceătorii au găsit o moleculă în urina oamenilor care creşte în nivel odată cu vîrsta biologică, care este diferită faţă de cea cronologică, întrucît oamenii îmbătrînesc la rate diferite.


Markerul biologic a fost denumit 8-oxoGsn şi poate avertiza cu privire la bolile şi condiţiile asociate cu înaintarea în vîrstă, scrie Top Buzz.


Studiul a fost realizat de Dr. Jian-Ping Cai de la Centrul Naţional de Gerontologie din Beijing, China. „Produsele secundare pe bază de oxigen generate în timpul metabolismului pot afecta moleculele din celule precum ADN-ul sau ARN-ul. Pe măsură ce îmbătrînim, suferim din ce în ce mai multe astfel de probleme, astfel markerii oxidării cresc în număr”, a afirmat acesta.


„Am descoperit o creştere dependentă de vîrstă în nivelul de 8-oxoGsn din urina participanţilor cu vîrste de 21 de ani sau mai mari”, a completat doctorul.


Deşi nivelurile de molecule erau la fel la bărbaţi şi la femei, erau mai ridicate la femeile aflate în menopauză, probabil cauzate de hormoni.


Studiul a fost publicat în jurnalul Aging Neuroscience.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load