Protestatarii de la Curtea Constituțională, agresivi (VIDEO)

Protestatarii de la Curtea Constituțională, agresivi (VIDEO)

Discuțiile cu protestatarii care stau în fața ministerelor nu sînt deloc sigure. S-au convins și doi jurnaliști de la TV8, care au filmat în fața Curții Constituționale.


În timp ce voiau să discute cu oamenii, imediat în jurul lor se adunau tineri suspecți. Aceștia băgau telefoanele sau bucăți de cartoane în obiectiv sau o trăgeau pe reporteră de haină.


Momentele au fost surprinse chiar în emisie directă. În timp ce discutam cu oamenii din corturile din fața Curții Constituționale, unul dintre tineri s-a postat de cîteva ori în fața camerei, a apăsat butoanele și a împins cameramanul.


O femeie a spus că stă aici pentru că îi place ce scrie pe clădire. Ne-a invitat și pe noi.


Nu este prima dată cînd echipa TV8 a fost bruscată, în timpul evenimentelor din capitală. Zilele trecute, un polițist a împins cameramanul și șoferul, care au venit la briefingul Partidului Democrat și au oprit mașina pentru a lăsa echipa. Iar reportera TV8, Daniela Cuțu, a fost stropită cu apă în timp ce discuta cu protestatarii. Într-un alt caz, o persoană i-a smuls telefonul și i l-a aruncat pe asfalt. A avut de suferit și microfonul TV8. Un protestatar și-a stins țigara de el, în timp ce reporterul se afla în teren. În situații similare s-au pomenit și jurnaliștii de la alte instituții de presă. Astfel, mai multe ONG-uri media au condamnat atacurile asupra presei și s-au adresat ambasadelor și instituțiilor internaționale acreditate în Moldova pentru ca acestea să ia act de cazurile de violență.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load