Cîte organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

Cîte organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

Cincizeci și cinci de organizaţii etnoculturale, ce reprezintă 20 de etnii, dar și multiple formaţii artistice din raioanele țării vor participa la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor cu genericul ”Unitate  prin diversitate”, care se va desfășura duminică, 15 septembrie, în Grădina Publică ”Ștefan Cel Mare și Sfînt” din capitală.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului va fi susținut un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din municipiul Chișinău și din raioanele țării. La ediția din anul curent, la inaugurare va fi prezentat un colaj artistic compilat cu elementele tradiționale ale culturii etniilor, inclusiv: limba, portul, dansul etc. În cadrul festivalului, oaspeţii vor putea vizita curţile etnice şi expoziţii de carte în limba maternă a etnicilor din Moldova, expoziţii de artă decorativ-aplicativă, arte plastice şi artizanat. De asemenea, reprezentanţii etniilor îşi vor etala bucătăria naţională.

Obiectivul Festivalului este valorificarea şi perpetuarea tradiţiilor minorităţilor naţionale, precum şi dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relaţiilor de prietenie între reprezentanţii diferitor etnii, care locuiesc pe teritoriul țării.

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor este organizată de Agenția Relaţii Interetnice în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, Consiliul Coordonator al organizaţiilor etnoculturale și administraţia publică locală din teritoriu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load