X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lista SIS - două partide și mai multe companii, asociate cu fugarul Șor

26 ian. 18:32   Politică
2886 1

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a aprobat o listă a persoanelor, companiilor și partidelor politice asociate cu oligarhii moldoveni și ruși vizați de sancțiunile internaționale. Ordinul SIS a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Pentru a asigura aplicarea măsurilor internaționale restrictive în Republica Moldova, precum și pentru a preveni tentativele de evitare a acestor măsuri, șeful SIS anunță că a aprobat o listă a persoanelor în raport cu care „există dovezi că sînt asociate cu persoane împotriva cărora au fost aplicate sancțiuni internaționale”, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Potrivit SIS, cu fugarul Ilan Șor, sînt asociați mai mulți membri ai ex-partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional.

Este vorba de bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, candidata la funcția de primar al municipiului Bălți Arina Corșicova, primara orașului Orhei, Tatiana Cociu, primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupu, fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

De asemenea, potrivit SIS, două partide politice și mai multe companii sînt asociate oligarhului fugar. Este vorba de Partidul „Șansa” și „Forța alternativă pentru salvarea Moldovei” (FASM), o companie de furnizare a gazelor naturale etc.


10
3
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?