Martori din Rusia vor fi audiați în dosarul Filat

Martori din Rusia vor fi audiați în dosarul Filat
Foto : noi.md

UPDATE 16: 58

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa susține că în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate mai multe acte ale apărării , care demonstrează că Vlad Filat nu a avut nici o atribuție la anumite sume de bani, din motivul căruia a fost și condamnat la nouă ani de închisoare.

Potrivit lui, de asemenea, au fost prezentate citațiile prin care vor fi aduși trei martori din Federația Rusă, care vor face depoziții în dosarul Filat.

Potrivit lui Igor Popa, în autodenunțul lui Ilan Shor este menționat că Vlad Fila ar fi primit o sumă de 320 mln de lei, de la cei trei martori. Încrucît aceștia nu au fost audiați nici de către procurori nici de către judecată , aceștia urmează să se prezinte pe 2 noiembrie în fața judecătorilor la Curtea de Apel.

„Acești martori urmează să vină în fața judecătorilor și să facă declarații dacă au dat vreo dată bani lui Vlad Filat sau nu. În funcție de declarațiile acestora o să va convingeți, că ceea ce am spus ca aceste probe sunt false și nu corespund adevărului, se vor adeveri”, spune Popa.

Următoarea ședință este programată pentru 2 noiembrie.

UPDATE 15:29

Curtea de Apel Chișinău (AP) în aceste minute examinează recursul avocaților lui Vlad Filat.

Aceștia cer tragerea la răspundere pe Ilan Shor, care a dat mărturii împotriva fostului premier. Vlad Filat a fost escortat acum la Curtea de Apel, însă nu a declarat nimic pentru presă.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Сифилеску 30 oct. 2016,, 03:11

ВЛАСТЬ..., ЭТО ИСПЫТАНИЕ!!! ФАКТ...!!!

Mircea 29 oct. 2016,, 10:10

Свидетелей ещё не допрашивали,а адвокат В.Филата уже заранее знает что те скажут именно то что нужно В.Филату,что позволит пересматривать приговор.И тут напрашивается ряд вопросов.
1. Почему бы этим свидетелям не дать свои показания по доброй воле,без приглашения в прокуратуру РМ и суд?
2. Почему они до сих пор не сделали этих заявлений с публикацией в газетах и интернете?
3. Если адвокат В.Филата знает предполагаемых показаний свидетелей,то когда они об этом ему сообщили и почему только ему?
4. Что будет если свидетели не придут в суд 2 ноября и не дадут показаний? Например заболеют.
Для сведения 320 млн лей,даже в евро это 125 кг.

Наив 28 oct. 2016,, 20:10

Это,что-же получается,за 2года,и 3месеца,он заработал по 1му миллиону лей,в день? Вы знаете,это очень не плохой заработок, (как в Одессе говорят)!Молодец Филато, где-же он такую тяжёлую работу,нашёл??? Интересно,не осталось ещё одно место там,я-бы устроился,даже на пол ставке.

fak 28 oct. 2016,, 19:14

пусть своей бабушке расскажет как он честным трудом заработал791 лимон сталина на вас нету давно бы сгнил в воркуте филя

un martor sub acoperire 28 oct. 2016,, 19:11

"confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei"
Presupun că aceste bunuri au fost caştigate din aprilie 2009 in lucrul din greu pentru prosperarea sărăciei...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load