Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce spune Vlad Filat despre licitația de la Aeroport

13 mar. 16:45   Politică
2869 0

Fostul premier, Vlad Filat, spune că există o înțelegere cu Franța pe mai multe dimensiuni, inclusiv pe licitația de la Aeroport.

„Nu în zadar sînt aceste vizite în Franța, radarele s-au cumpărat din Franța, această companie la Aeroport e venită din Franța. Parteneri, parteneri, dar sînt și interese. Noi nu sîntem proști și înțelegem exact ce se întîmplă. Vă spun acest lucru în cunoștinșă de cauză”, a declarat Vlad Filat la o emisiune de la Canal 5.

Potrivit fostului premier, partenerii noștri de dezvoltare ne ajută, dar urmăresc și anumite interese ale lor, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Vedeți și la Calea Ferată – credit francez, radar cumpărat din Franța, compania de la Aeroport din Franța. Promisiunile care au fost? Preluăm Aeroportul și totul va fi bine. Și noi avem acum un aeroport care degradează, care este pustiu, nu avem pasageri. În ceea ce ține de această licitație. Este evident că dacă tu ai obiectiv să atragi și alte companii serioase să participe la concurs, termenul de 2 săptămîni este unul nu mic, dar formal", a mai adăugat Filat.

Între timp, după cum arată experiența, atît statul moldovenesc, care a acumulat suficientă experiență în gestionarea cu succes a unor mari companii, cît și cel puțin cîteva zeci de companii moldovenești, pot gestiona Aeroportul Internațional Chișinău. În același timp, nu este o problemă de a găsi investițiile necesare pentru un astfel de proiect profitabil.


Această opinie a fost exprimată de președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, în materialul analitic al portalului Noi.md "Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?".

16
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?