Martori din Rusia vor fi audiați în dosarul Filat

Martori din Rusia vor fi audiați în dosarul Filat
Foto : noi.md

UPDATE 16: 58

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa susține că în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate mai multe acte ale apărării , care demonstrează că Vlad Filat nu a avut nici o atribuție la anumite sume de bani, din motivul căruia a fost și condamnat la nouă ani de închisoare.

Potrivit lui, de asemenea, au fost prezentate citațiile prin care vor fi aduși trei martori din Federația Rusă, care vor face depoziții în dosarul Filat.

Potrivit lui Igor Popa, în autodenunțul lui Ilan Shor este menționat că Vlad Fila ar fi primit o sumă de 320 mln de lei, de la cei trei martori. Încrucît aceștia nu au fost audiați nici de către procurori nici de către judecată , aceștia urmează să se prezinte pe 2 noiembrie în fața judecătorilor la Curtea de Apel.

„Acești martori urmează să vină în fața judecătorilor și să facă declarații dacă au dat vreo dată bani lui Vlad Filat sau nu. În funcție de declarațiile acestora o să va convingeți, că ceea ce am spus ca aceste probe sunt false și nu corespund adevărului, se vor adeveri”, spune Popa.

Următoarea ședință este programată pentru 2 noiembrie.

UPDATE 15:29

Curtea de Apel Chișinău (AP) în aceste minute examinează recursul avocaților lui Vlad Filat.

Aceștia cer tragerea la răspundere pe Ilan Shor, care a dat mărturii împotriva fostului premier. Vlad Filat a fost escortat acum la Curtea de Apel, însă nu a declarat nimic pentru presă.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenţie şi amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistraţii au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Vlad Filat pledează nevinovat.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load