Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

În Moldova se numără zilele pînă la anularea vizelor (VIDEO)

9 apr. 2014,, 15:39   Societate
4071 3
Foto: noi.md
Cel puțin aripa tineretului Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a lansat compania „Numărătoarea inversă privind liberalizarea regimului vize”, a început să o facă.

„După ce, ieri, decizia cu privire la abolirea regimului de vize pentru Republica Moldova din 28 aprilie, a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, am hotărît să lansăm campania «Numărătoarea inversă privind liberalizarea regimului vize». Începînd de astăzi, în toate cele 19 zile rămase îi vom informa pe cetățeni pe străzile oraşului”, a declarat deputatul liberal-democrat Gheorghe Mocanu.

Activiștii vor comunica numărul zilelor rămase pînă la abolirea regimului de vize cu ajutorul pliantelor. Potrivit acestora, acțiunea va fi organizată și în alte raioane ale republicii.

Scopul campaniei este de a informa publicul cu privire la acest eveniment, dar şi la condițiile în care va fi posibilă obținerea dreptului la libera circulație în țările UE.

Cetățenii au atitudini diferite față de această inițiativă. Unii spun că acţiunea este binevenită, căci așteaptă cu nerăbdare anularea vizelor, în speranța că acest lucru le va aduce schimbări spre bine. Altora nu le pasă deloc de abolirea regimului de vize, pentru că sînt siguri că în viața lor nu se va schimba nimic. "De-aş avea suficienți bani să mă deplasez pînă la vilă, nu tocmai în Europa!", a menţionat o locuitoare a capitalei.

Decizia privind anularea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Documentul va intra în vigoare la 28 aprilie 2014. Conform Regulamentului, cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în cele 26 de țări ale UE, cu excepția Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?