X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PLDM cere Maiei Sandu să nu desfășoare referendumul

22 ian. 09:32   Politică
5362 0

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere conducerii politice a Republicii Moldova în frunte cu Maia Sandu să nu compromită parcursul european al țării și să refuze la ideea organizării unui referendum în ziua alegerilor prezidențiale.

„Decizia de inițiere a unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană în ziua alegerilor prezidențiale este una extrem de periculoasă pentru viitorul Republicii Moldova. Dincolo de tentativa de a manipula opinia publică în favoarea Maiei Sandu, această mișcare reprezintă şi un exercițiu periculos ce implică riscuri majore pentru țară. Acest referendum va afecta serios integritatea scrutinului prezidenţial fiind perceput din start ca un tertip politic de partenerii de dezvoltare, dar în primul rând de către cetățeni, drept o deraiere de la democrație. De asemenea, există riscul major al unui eşec al referendumului, dat fiind faptul că oamenii îl vor asocia cu PAS care a sărăcit Republica Moldova şi a distrus în ultimii ani practic tot ce se putea de distrus în acest stat„, se spune în declarația PLDM.

RFeamjintim ca, preşedinta Maia Sandu a solicitat desfăşurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum naţional privind aderarea la Uniunea Europeană, în condiţiile în care liderii europeni au fost de acord cu deschiderea negocierilor de aderare. În discursul rostit în ajunul Crăciunului, când a marcat trei ani de mandat, şefa statului a cerut Parlamentului să demareze procedurile de organizare a referendumului. Cu aceeaşi ocazie, Maia Sandu a anunţat oficial că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din toamna anului 2024. Ea a spus că dacă va obţine un nou mandat de preşedinte, va continua calea Republicii Moldova spre integrarea în UE.

29
10
1
3
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?